Посна МАРКИЗА торта се прави брзо, БЕЗ ПЕЧЕЊА и без НЕРЕДА - Савршена комбинација кекса и чоколаде украсиће сваку славску трпезу
Торта са којом дефинитивно штедите време, али не штедите на укусу! Веома брзо српремна, без печења! А укус, фантастичан. Уосталом има ли за сладокусце боље торте од чоколадне?
Ако желите да припремите брз и укусан посни десерт који не захтева печење, посна Маркиза торта је идеалан избор!
Ова торта се прави за само неколико минута, без компликованих корака и без прљања посуђа, а резултат је савршена комбинација кекса и чоколаде која се топи у устима. Идеална за славске трпезе, али и за сваку прославу, ова торта је лагана, кремаста и неодољива, а њена припрема је једноставна и брза.
Било да је правите за посни период или неку другу прилику, посна Маркиза ће сигурно бити хит на столу, јер је права посластицу за све љубитеље чоколаде и кекса!
Потребни састојци:
300 грама посног кекса
250 грама посног маргарина
250 грама шећера у праху
200 грама млевених лешника
200 грама посне чоколаде
Поступак припреме:
Маргарин умутите пенасто са прах шећером, па додајте млевене лешнике и добро промешајте. Чоколаду отопите на пари, па такође додајте филу и још једном све добро промешајте.
Кекс умачите у мало воде или сока, па ређајте на одговарајућу тацну. Преко кекса иде фил. Можете ређати ред кекса, ред фила, у неком ужем калупу, торта ће прелепо изгледати.На крају торту украсите по жељи, најбоље са мало отопљене чоколаде, и поспите крупно сецканим лешницима! Или, украсите са, мојом омиљеном, ganache кремом! Правац у фриз да се охлади, па сеците.