ПОСНА САРМА са сувим шљивама и орасима осваја укусом - Испробајте нешто НОВО и другачије за славску трпезу и одушевите госте
Брза и једноставна за припрему, ова сарма је идеална за славску трпезу, јер ће ваши гости бити запањени њеним необичним, али предивним укусом.
Ако желите да ове славе донесете нешто потпуно ново и неодољиво, посна сарма са сувим шљивама и орасима је савршен избор! Ова иновативна верзија традиционалне сарме спаја богате укусе киселог купуса са слатким нотама сувих шљива и хрскавим орасима, стварајући јединствену комбинацију која одушевљава на први залогај.
Брза и једноставна за припрему, ова сарма је идеална за славску трпезу, јер ће ваши гости бити запањени њеним необичним, али предивним укусом. Одувек омиљено јело, али са новим аромама – испробајте нешто ново, и сигурно ћете освојити све присутне!
Потребно је:
1 главица киселог купуса
1 главица црног лука
1 већа шаргарепа
1 већи кромпир
200 гр опраног пиринча
2 кашике ајвара
мало сувих шљива
алева црвена паприка
туцана паприка љута
бибер и со
уље
ловоров лист
4-5 чена белог лука
4 кашике млевених ораса
Припрема:
Испржити на уљу сецкан црни лук и нарендану шаргарепу. У то додати рендан кромпир и пиринач. Додати ајвар, алеву паприку, туцану паприку бибер со, и део белог лука.Све измешати. Лист одвојити од купуса скинути коренчиће и завијати сарму. Ређати у дубљу шерпу усправно сарме у средину. Ставити остатак купуса на коцке преко њега ставити мало ајвара, сувих шљива, уља и још мало белог лука.
Побацати и преко сарме ловоров лист. Налити и крчкати око 2 и по сата.
Резултат? Фантастична сарма!