ПУНИ ОТРОВА: Мислите да ЈЕДЕТЕ здраво, али ово ВОЋЕ И ПОВРЋЕ тотално је ЗАТРОВАНО! Ево шта да УРАДИТЕ!
Постоји решење!
Избегавање конзумирања воћа и поврћа који су највише третирани пестицидима је корак ка здравијем животу. Куповина органских намирница је климав терен јер данас нама нису доступни производи који су 100 одсто органски.
НАЈЗДРАВИЈИ ЗАЧИНИ: Уколико имате неке од ОВИХ ЗАЧИНА у својој кухињи, заобићиће вас све УПАЛЕ И ВИРУСИ!
Шведски научници су доказали да се инсекти, фунгициди и регулатори раста биљака могу накупити у телима деце и одраслих. Међутим, ако само две недеље не уносимо у организам храну која је загађена пестицидима, ниво ових токсина у нашем телу пада на нулу.
Желите да смањите унос велике количине хране? НЕ ДИРАЈТЕ ТЕЛЕФОН током оброка и изненадите се резултатима!
Ево зашто је важно да избегавамо храну третирану пестицидима:
Здравље мозга: У документима из 2008. године се наводи да се бројни пестициди сматрају неуротоскинима који могу да утичу на мозаг сисара и људи. Истраживања су показала да постоји јака повезаност између изложености пестицидима и Паркинсонове болести - хроничног и прогресивног поремећаја кретања.
Ризик од рака: Током 2015. године, Међународна агенција за истраживање рака, обавестила је јавност да глифосат - најчешће коришћени пестицид на свету, вероватно изазива рак.
У извештају из 2011. године откривено је да је глифосат између 60% и 100% узрока загађења ваздуха. У Европи, преко 40% подземних вода је позитивно на глифосат, а Немци су овај пестицид нашли у људском урину. Глифосат је пронађен и у крви људи па чак и у мајчином млеку.
Нећете веровати како ово ПОВРЋЕ топи килограме: Брза и ЈЕФТИНА дијета која доноси БРЗЕ резултате!
Здравље деце: Деца су подложнија токсинима од одраслих. Америчка академија за педијатрију је упозорила да је изложеност пестицидима у раном узрасту повезана са раком код деце,смањеном конгитивном функцијом и проблемима у понашању. Истраживања су показала да предшколска деца изложена пестицидима имају мању издржљивост, лошију координацију очију и лошију краткорочну меморију од деце која нису била изложена истом нивоу токсина.
Да би се смањио ризик од ових болести, препорука је да се избегава куповина овог воћа и поврћа, осим ако није органско или произведено у вашој башти (јер ви знате колико прскате воће и чиме га прскате):
- Јагоде
- Јабуке
- Брескве
- Нектарине
- Целер
- Грожђе
- Трешње
- Спанаћ
- Парадајз
- Чери парадајз
- Краставац
- Паприка бабура
Тестирање појединих јагода је показало да су прскане са чак 17 различитих врста пестицида, док су грожђе и паприке прскане са 15 врста пестицида.
Уколико нисте у могућности да једете органску храну или сами да узгајате исту, препоручујемо вам 4 начина на основу којих можете да оперете воће и поврће од пестицида:
МАЊЕ НИЈЕ УВЕК БОЉЕ: Откривамо шта значи за ваш организам када је број ЛЕУКОЦИТА СНИЖЕН!
Прање хладном водом
Истраживања су показала да се од 70 до 80 % пестицида може опрати са воћа и поврћа само хладном водом. Битно је да добро трљате воће и поврће рукама испод млаза воде. Такође, морате да обратите пажњу на пукотине и да их добро оперете (например, јабука око петељке) јер се ту најчешће задржавају пестициди.
Да би се воће и поврће ослободило од пестицида најмање 30 секунди перите воће и поврће испод млаза воде.
Не можете да одолите БРЗОЈ ХРАНИ? Ови трикови ће вам помоћи у томе!
Раствор соли
У 4 шоље топле воде растворите 2 кашике соли. У тај раствор потопите воће или поврће па пустите да одстоји 30 до 60 минута. После тога оперите воће и поврће испод млаза хладне воде. Овај раствор може да оштети јагоде па се не препоручује да их перете у њему.
БОЛ ЋЕ НЕСТАТИ! Уз ове НАМИРНИЦЕ успешно ћете РЕШИТИ све проблеме са КОЛЕНИМА!
Раствор сирћета и воде
У чинију сипајте воду и сирће у размери 2:1. У тај раствор потопите воће и поврће и пустите да одстоји пола сата до сат времена. Након тога оперите воће и поврће под млазом хладне воде. Осим што ћете га опрати од пестицида, воће и поврће ће дуже трајати након овог прања.
Домаћи спреј
У распршивач сипајте 1 шољу воде, 2 кашике сирћета, 1 кашику лимуновог сока. Испрскајте воће и поврће, сачекајте 30 секудни, па га оперите испод млаза хладне воде. Ово функционише ако сте у журби и не можете да чекате да се воће дезинфикује у раствору сирћета или соли.
БУДИТЕ НА ОПРЕЗУ: Ево шта значи када су вам ПОВИШЕНИ ЛЕУКОЦИТИ! Није наивно...
Истраживања су показала да је један од бољих начина уклањања пестицида са воћа и поврћа - скидање коре (ако је то могуће). Салати, паприкама и јабукама морате да одсечете оне делове око петељки јер се ту налази највише пестицида и бактерија.