РУЧАК готов за само 45 минута! ПИЛЕЋИ ПАПРИКАШ по рецепту наших бака - СТАРИНСКО јело које воле и деца и одрасли!
05.11.2023.
07:38
Коментари (0)
Најбољи ако се прави по традиционалном препису
Једно од традиционалних јела које наше домаћице радо спремају у разним варијацијама на тему је и пилећи паприкаш.
Рецепт који вам доносимо је један од најбољих старинских преписа по коме су наше баке спремале ово јело.
Једна од најпознатијих СЛАВСКИХ ТОРТИ! Бака Јела доноси рецепт за БОЕМ ТОРТУ - краљицу СВЕЧАНЕ ТРПЕЗЕ
Једна од најпознатијих СЛАВСКИХ ТОРТИ! Бака Јела доноси рецепт за БОЕМ ТОРТУ - краљицу СВЕЧАНЕ ТРПЕЗЕ
МЕСО штетно као ЦИГАРЕ?! Хоће да ставе на њега натпис да УБИЈА, др Обрадовић открива када је ово ИСТИНА и колико смемо да га ЈЕДЕМО
МЕСО штетно као ЦИГАРЕ?! Хоће да ставе на њега натпис да УБИЈА, др Обрадовић открива када је ово ИСТИНА и колико смемо да га ЈЕДЕМО
Потребно је:
- пилећи ситниш
- 1 главица црног лука
- 1 шаргарепа
- 3 кромпира
- 3 мање свеже паприке
- млевена црвена паприка
- уље
- со
- зачин
- першунов лист
Припрема:
На уљу пропржити ситно сецкан црни лук, сецкану паприку и шаргарепу. Кад мало омекне додати сечено месо и налити мало воде, а онда оставити да се крчка око 20 минута. Додати мл паприку, суве зачине и налити водом.
Кувати месо 20 минута, па додати исечен кромпир. Кад се скува, додати умућен кукурузни скроб (по жељи). На крају убацити сецкан першунов лист.
Уживајте, пријатно!