ОПОРАВЉА ОРГАНИЗАМ ЗА 40 ДАНА: Направи НАРОДНИ ЛЕК од два састојка, узима се ЈЕДНА КАШЧИЦА пре доручка
Пун је витамина и минерала...
Суве смокве су свакако једна од најбољих опција коју можете да направите у току јесени и зиме, када је реч о слаткишима. Сваки пут када осетити потребу да поједете нешто слатко, узмите суву смокву.
Суве смокве могу појачати нашу енергију, побољшати расположење и менталну активност. Садрже велику количину влакана, велику количину калијума, гвожђа, калцијума и витамина Б. Висок садржај пектина у смоквама добар је за здравље зглобова и костију.
ШТИТИ ОД УПАЛЕ ГРЛА И ПОДСТИЧЕ ПРОБАВУ: Ово место многи пропуштају при прању зуба, а потребан је само један минут!
ЕЛИМИНИШУ ЈЕСЕЊИ УМОР И ПОДИЖУ ЕНЕРГИЈУ: Најздравији ЧАЈЕВИ за ову сезону, избегавајте ову ГРЕШКУ приликом ПРИПРЕМЕ
Такође, суве смокве имају способност да значајно повећају антиоксидативно дјеловање крвне плазме, а супстанца рутин помаже у јачању зидова капилара и промовише активнију апсорпцију витамина Ц.
Сухе смокве су добре против затвора и одличан су лаксатив. Свакодневно конзумирање смокви смањује ризик од развоја кардиоваскуларних болести.
Направите мелем од сувих смокви који опоравља организам, подстиче варење и уклањање токсина из организма. Одлична је за побољшање тена и имунолошког система.
Састојци:
- 20 комада сувих смокви
- маслиново уље
Припрема:
Узмите 20 сухих смокава, преполовите их и ставите у теглу. Затим додајте маслиново уље тако да смокве буду потпуно прекривене и још 0,5 - 1 цм на врху. Ставите теглу у фрижидер 40 дана.
Како се користи:
Конзумирајте пола смокве и 1 кашичицу уља од 5 до 10 минута пре доручка. Конзумирајте док се садржај целе тегле не заврши. Одмах ћете осетити лековито дејство овог лека. Овај третман се може поновити 2-3 пута годишње.