ТАЈНА ЈЕ У ОВОМ ТРИКУ: Ево како да вам палачинке испадну савршено!
Лакше је него што мислите...
Палачинке су један од најчешће прављених дезерта, брзо су готове и смесу је врло једноставно направити. Ипак, многима се догоди да им палачинке испадну жилаве, али уз овај трик то се више никада неће догодити.
У рецепту према којем већина нас прави смесу за палачинке пише да се јаја стављају цела у смесу, али уколико раздвојите беланца и жуманца, добићете никад мекше палачинке.
ЕКСПРЕСНА ДИЈЕТА, 4кг мање за 5дана! Све намирнице у њој сигурно волите, али има једна ЦАКА!
Поступак:
1. Направите смесу за палачинке као и иначе, само са ситном изменом тако да беланца одвојите од жуманаца. Жуманца ћете умутити у смесу, а беланца ставити на страну.
2. Када сте у смесу ставили све састојке (осим беланаца) и добро их промешали, од беланаца направите мекши "снег" (нити мекани нити чврсти) па га додајте смеси.
3. Снег затим врло нежно умешајте у смесу. Снег од беланаца палачинкама ће дати пенасту структуру и предивну мекоћу. Чак и када се охладе и одстоје, овако припремљене палачинке неће изгубити мекоћу, односно неће постати жилаве.