СЛАБИ ИМУНИТЕТ, УНИШТАВА ДОБРЕ БАКТЕРИЈЕ: Будите пажљиви при избору ВОЋА, ово НЕ УТИЧЕ добро на здравље
Избегавајте га...
Веома је битно да ојачате имунитет пре јесени и зиме, а тиме и организам. Многи због овога конзумирају веће количине воћа, али то није увек добра идеја. Оно што је битно је да водите рачуна о квалитету воћа, али и врсти.
Битно је да водите рачуна о томе да то буде сезонско воће, а то значи да не једете јагоде у децембру када није сезона. Исто важи за сво несезонско воће или поврће које купите јер сте се ужелели укуса, или вам је потребно за неки посебан рецепт. И тиме правите велику штету, чак и када су у питању јабуке које важе за најздравије!
Доктор саветује: НАЈЛАКШИ НАЧИН ДА ОЈАЧАТЕ ИМУНИ СИСТЕМ – Сви потребни витамини у једном!
УНИШТАВА БАКТЕРИЈЕ У ГРЛУ: Ова ХРАНА јача организам и ИМУНИТЕТ, дезинфикује, греје и опоравља организам
Вештачко, убрзано сазревање најчешће је продукт пестицида и других хемикалија које никако не желите у свом систему. Да би та воћка или поврће били "зрели", очекиване боје и мириса, накљукани су хемијом која је омогућила да сазру, а потом се не покваре док их добављач не достави у продавницу.
Али, вратимо се корак пре него што је та храна стигла до вас. Ако је убрана пре него што је сазрела, да би могла да буде чувана и транспортована, садржи суптанцу лектин. Она природно ишчили из биљке током процеса сазревања, али у воћу и поврћу убраном раније ће остати, а никако није добра за имунитет.
Лактин негативно утиче на добре бактерије које живе у нашем систему за варење и чине важан део имунитета. Уколико нарушите микробиом, читав "свет" бактерија који живи у нашем организму, последице могу да буду озбиљне - потребно му је и до две године да се врати у првобитно стање!
Такође избегавајте кору јер су у њој задржани сви лоши састојци.