За СЛАНУ ПОСНУ БАЈАДЕРУ вам не треба ни шпорет ни рерна, а спремна је за 15 минута - Укусно предјело за славску трпезу, али и за оброке у данима поста
Фантастичан предлог за свечану трпезу. Ако вам се приближава слава или неко друго весеље, а не знате шта бисте правиле, ево одличног рецепта.
Слана посна бајадера је рецепт који ће вас одушевити својом једноставношћу и богатством укуса. Ова брзинска посластица не захтева ни шпорет ни рерну, а готова је за само 15 минута.
Савршен спој кремасте текстуре и богатог укуса, идеална је за све прилике – од славске трпезе до оброка у дану поста. Припрема је једноставна, али резултат толико укусан да ћете је сигурно правити и након посних дана.
Састојци:
800 г посног качкаваља
250 г маргарина
200 г презли
100 г прженог сусама
1 конзерва туњевине
3 кисела краставчића
1 везица першуна
Припрема:
1. Качкаваљ изрендати на ситно ренде, па га умутити са маргарином. Смесу поделити на три дела.
2. У први део додати презле и сусам, у други оцеђену туњевину, а у трећи сецкане краставчиће и першун.
3. Сваки део добро сјединити.
4. На одговарајућој тацни растањити смесу са презлама, преко ставити део са туњевином, лепо је поравнати и на крају развући смесу са краставчићима.
5. Све лепо поравнати и украсити ренданим качкаваљем.
6. Одложити у фрижидер да се лепо стегне (минимум три сата пре служења).