Заборави куповни - Ево како да сама направиш СУВИ ЗАЧИН који је веома ЗДРАВ, јача имунитет и подстиче пробаву
Са неколико основних састојака и мало креативности, можете створити чаробне мешавине зачина које ће оживети вашу кухињу и импресионирати ваше госте.
Када је реч о припреми укусних јела, зачини су кључни састојци који додају богатство укуса, арому и дубину сваком залогају. Уместо да се ослањате на куповне зачине који често садрже адитиве и конзервансе, зашто не бисте направили своје сопствене зачине код куће?
Са неколико основних састојака и мало креативности, можете створити чаробне мешавине зачина које ће оживети вашу кухињу и импресионирати ваше госте.
Домаћи суви зачин:
- Две кашике сушеног поврћа (потражити у здравој храни, без додатака, а можете и сами да осушите).
- Кашичица сушеног црног лука
- Кашичица белог лука у праху
- Две кашике морске соли
- Кашика куркуме
Наведене састојке помесити и чувати у стакленој теглици.
Овај рецепт на свом профилу открила је нутриционисткиња Марија Стајић.
Прављење домаћих зачина је не само забаван и креативан процес, већ вам омогућава и већу контролу над квалитетом и свежином састојака које користите у својој кухињи. Са мало труда и љубави, можете створити зачине који ће додати посебан печат вашим јелима и учинити да ваша кухиња замирише на чаробно место пуно укуса и инспирације.