Највећи НЕПРИЈАТЕЉ СТРУКА су ГРИЦКАЛИЦЕ! Уместу ПРЕРАЂЕНЕ ХРАНЕ у чинију сипајте ову СУЕПРХРАНУ - СМРШАЋЕТЕ, СМАЊИТИ ПРИТИСАК и бити СИТИ
Доктор препоручује конзумирање бадема као задовољавајуће ужине која помаже у губитку тежине и сузбијању жудње. Истраживање са Краљевског колеџа у Лондону указује на то да здрав начин живота током 18 недеља може резултирати смањењем обима струка, нижим крвним притиском и побољшањем масноћа у крви. А како би дијета била одржива, у њој су и здраве грицкалице - бадеми
Доктор је открио једну "задовољавајућу" ужину која заправо може помоћи у губитку тежине и зауставити жудњу.
С обзиром на долазак нове године, многи људи ће себи поставити новогодишње одлуке, а за неке то може значити почетак здравије исхране. Мршављење може бити изазовно, али одржавање здравог начина живота важно је како бисте избегли озбиљна здравствена стања попут дијабетеса типа 2 и болести срца.
ХАОС ЗА БОЖИЋ - СТИЖЕ МИНУС и СНЕГ! Ево како да припремите тело за промену времена коју најављују МЕТЕОРОЛОЗИ
Обавезно ПРИЈАВИТЕ НУСПОЈАВЕ - Из апотеке се хитно ПОВЛАЧЕ ова ДВА ЛЕКА због сумње у неисправност
Круцијално је да се води рачуна шта се једе, а доктор је открио да постоји једна суперхрана коју можемо грицкати како бисмо одржали витак струк.
Истраживање спроведено на Краљевском колеџу у Лондону показало је да здрав начин живота током 18 недеља доводи до смањења обима струка, сниженог крвног притиска и побољшане масноће у крви.
Др Сара Бери, ванредна професорка нутриционистичких наука на King's College Лондон, главна научница и коауторица студије, истакла је да је та суперхрана бадем.
Здрав оброк увек има позитиван утицај на тело, али резултати студије откривају да људи "поништавају" користи нутритивних оброка конзумирањем нездравих грицкалица попут чипса и кекса. Замена ових грицкалица здравијим опцијама имаће позитивне ефекте на наше тело.
Шака бадема је извор "здравих влакана и масти". Иако су богати мастима, бадеми се не "апсорбују на исти начин" као друге намирнице с високим садржајем масти. Др Сара објашњава: - Из истраживања које сам спровела, знамо да конзумирање бадема резултира излучивањем око 30 одсто калорија, захваљујући 'матрици' или структури бадема, што их чини одличном ужином за осећај ситости.
Тим Спецтор, вођа студије и професор генетске епидемиологије на Краљевском колеџу у Лондону, упозорава на штетне ефекте које ултра прерађена храна (УПФ) има на нашу тежину и здравље. Храна се обично категоризује као УПФ ако садржи пет или више састојака који се не сматрају састојцима за "кување", попут заслађивача, боја, конзерванса и емулгатора.
- Број људи са повећаним обимом струка константно расте, а главни кривац за то је конзумација ултра-прерађене хране (УПФ). Ово доводи до проблема преједања и гојазности, а постоји и недостатак одлучних корака од стране владе како бисмо смањили унос УПФ-а, појаснио је он.
Др Сара додаје: - Конзумирамо ултра-прерађену храну 50 одсто брже због њеног интензивног процесирања. Када упоредимо људе који се хране на бази ултра-прерађене хране са онима који практикују исхрану са минималном обрадом, особе из групе са ултра-прерађеном храном обично уносе око 500 калорија више.
Она појашњава да је то зато што се ултра-прерађена храна обично брже вари "у цревном тракту", где има мање "рецептора за ситост". Због тога, истиче докторка, долази до мање хормонских сигнала који телу говоре да је сито, што доводи до веће количине унете хране.