MEKAN KAO DUŠA: Napravite zdrav i ukusan hleb BEZ BRAŠNA!
Uživajte u hlebu bez griže savesti.
Mnogi ne mogu da zamisle obrok bez hleba. Ipak, ova namirnica bogata je ugljenim hidratima i usko je povezana sa gojenjem. Za sve koji ne mogu da odole ukusnom sendviču postoji "upsi" (oopsie): ukusna, zdrava i mekana verzija hleba bez brašna.
ZA ŠTEDLJIVE DOMAĆICE: Kako da napravite ukusan ručak za SAMO 170 dinara? (VIDEO)
Priprema je vrlo jednostavna:
- U jednu činiju izdvojite belanca, dodajte malo soli i umutite ih u sneg.
- U drugu činiju stavite žumance, sir i prašak za pecivo i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu, glatku smesu.
- U dobijenu smesu postepeno dodajte sneg od belanaca, pa ga polako i postepeno umešajte kako bi zadržao volumen.
- Na tepsiju raširite papir za pečenje, kašikom uzimajte smesu, pa je stavljajte na papir, ali ostavite dovoljno razmaka između peciva.
- Tepsiju stavite u zagrejanu rernu i pecite hlepčiće oko 25 minuta na 150 stepeni.
Važno je da pecivo stavite u posudu sa hermetičkim poklopcem i ostavite preko noći. Tako će dodatno omekšati i dobiti finu teksturu.
Pecivo možete da napunite i slatkim namazima, pa da ga jedete i kao desert.