Uzela je otpadke od kuvanja i stavila ih u lonac pun vode! Kada vidiš rezultat - radićeš to svaki dan
Postoje mnogi razlozi zbog kojih bi trebalo da čuvate pojedine ostatke namirnica, a ovaj je najbolji na koji smo do sada došli.
Čini se da određeni "otpaci" povrća, voća i začina ne služe samo za "bacanje" u supu ili kantu za đubre, već možete da ih iskoristite na genijalan način.
5 Feng Šui tajni za privlačenje ljubavi i novca
Svi znamo koliko kuća može da zamiriše lepo, a ponekada i krajnje neprijatno, kada spremamo određenu hranu. Na svu sreću, naišli smo na savet jedne domaćice koji je zlata vredan.
CELA SRBIJA POLUDELA ZA NJIMA: Mama i ćerke uživaju u slikanju u istoj odeći
Ako želite da taj prijatan miris traje duže, od otpadaka koje ste namenili kanti za đubre, možete da napravite prost osveživač kuhinje, ali i celog stana.
Umesto da bacate, sačuvajte deliće svega što miriše lepo.
Sledeći put kada iscedite limun ili koren đumbira, ne bacajte ga.
Kada sakupite dovoljno ovih ostataka, uzmite one čiji se mirisi slažu ili ih jednostavno volite i stavite u lonac pun vode.
Neka se sve lagano krčka, a kuća će vam očas posla biti ispunjena prelepim aromama koje dopiru iz šerpe.
Samo obratite pažnju da sva voda ne ispari i sastojci u njoj počnu da gore.
Ovo su samo neke od kombinacija koje možete da koristite:
- limun i đumbir
- cimet i jabuke
- lavanda i vanila