ČUPAVA PITA SA ORASIMA: Originalni recept za starinski kolač koji se TOPI U USTIMA (RECEPT)
Ukusno i mekano
Potrebno je:
- 3 jaja
- 2,5 lončeta brašna (lonče 200 gr.)
- 100-150 gr šećera
- 1 prašak za pecivo
- korica limuna
- 150 gr margarina, maslaca ili masti
OVU ŽITARICU NOVAK ĐOKOVIĆ JEDE SVAKOG DANA: Maksimalno jača imunitet i pomaže u regulisanju holesterola
"NE ŽELIM DA KOMENTARIŠEM MALOGRAĐANŠTINU": Srpska glumica o pričama da se bavi striptizom - "OVO JE UMETNOST ALI I JAKO TEŽAK SPORT"
Nadev:
- 1 kg jabuka mekših rendanih
- šećer po ukusu
- 1/2 cimeta
- 100 gr mlevenih oraha
- 2 kašike mlevene plazme
- 100 gr suvog grožđa
Priprema:
Umutiti maslac ili margarin mast sa šećerom pa dodati jaja, koricu lumuna, prašak za pecivo i sve umutiti mikserom. Dodati pola brašna. zamesiti, a zatim i drugu polovinu. Testo bude mekše i glatko. Odvojiti manji deo testa, i staviti u kesu i zamrznuti na pola sata.
Tepsiju obložiti pek papirom ili podmazati i posuti brašnom Testo razvući za pola cm pa prebaciti preko oklagije i staviti u tepsiju.
Jabuke izmešati sa cimetom, orasima, plazmom i suvim grožđem. Jabuke rasporediti na donju koru, a preko jabuka narendati ohlađeno testo koje je bilo u zamrzivaču. Testo ćete lakše rendati ako ga malo umočiti u brašno.
Peći na 200 stepeni C 45 minuta da blago porumeni, Po želji posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Seći potpuno ohlađen.