Žene u Japanu imaju navike koje im pomažu da zadrže vitku liniju i mladolikost!
Da li ste primetile koliko su Japanke vitke, a ten im uvek blista? Sve to duguju izuzetno zdravima navikama, koje ne samo da se pozitivno odražavanju na fizički izgled, kosu, kožu, nokte, već i na celokupno zdravlje organizma, imunitet i usporavanje starenja.
Evo u čemu je njihova tajna.
Tuširaš se UVEČE neposredno pre spavanja? Stručnjaci dali OBJAŠNJENJE zašto ovo NIJE dobar IZBOR!
Tuširaš se UVEČE neposredno pre spavanja? Stručnjaci dali OBJAŠNJENJE zašto ovo NIJE dobar IZBOR!
RUŽNE DO BOLA! Ova OBUĆA je HIT ovog proleća, devojke je NOSE uz bukvalno svaku odevnu kombinaciju!
RUŽNE DO BOLA! Ova OBUĆA je HIT ovog proleća, devojke je NOSE uz bukvalno svaku odevnu kombinaciju!
TRI RAZLIČITA NAČINA MNOŽENJA - Amerika, Indija, Kina! Šta mislite KOJE dete ima najbrži sistem? (VIDEO)
TRI RAZLIČITA NAČINA MNOŽENJA - Amerika, Indija, Kina! Šta mislite KOJE dete ima najbrži sistem? (VIDEO)
Jedite sporije
U Japanu se tokom obroka koriste male kašike ili štapići, što pomaže da jedete sporije i na taj način lakše odredie kada ste zaistasiti. Usporeno konzumiranje hrane omogućava vašem mozgu da primeti da se osećate sito i sprečava prejedanje.
Manje izgleda kao više
U Japanu se kao obrok servira više jela, ali većina njih je niskokalorična i deluje kao da ste dobili znatno više hrane. Tokom ručka serviraju se tri ili četiri jela, ali supa sadrži izuzetno malo kalorija, a porcija sušija oko 300 kalorija. Pokušajte da servirate i vi glavno jelo uz više manjih porcija salata i jednu porciju supe.
Tajni sastojak
Uz masniju i kaloričniju hranu Japanci često jedu nešto kiselo, jer određena ispitivanja pokazuju da sirćetna kiselina može pomoći u bržem sagorevanju masti. Tajni sastojak njihovih jela su kiseli krastavčići koji su prisutni u mnogim obrocima.
Dobar doručak, lagana i rana večera
zbor jela za doručak je kaloričan, to su na primer pirinač, omlet, losos na žaru ili miso supa. Posle 16 časova uglavnom se iz ishrane izbacuju grickalice, aza večeru se najčešće priprema riba i povrće. Većina Japanki nema običaj da jede desert kod kuće.
Zeleni čaj
Popijte šolju zelenog čaja umesto užine. Ovaj niskokaloričan napitak dobro deluje na zdravlje i imunitet, detoksikuje organizam, ali podstiče i sagorevanje masnih naslaga.
Smanjite mlečne proizvode i meso
Japanci jedu izuzetno malo crvenog mesa, već je njihova ishrana više fokusirana na ribu. Takođe, u njihovoj trafdicionalnoj kuhinji koristi se izuzetno malo mlečnih proizvoda. Crveno meso i mleko su namirnice koje sadrže puno masnoće, pa je važno ponekad ih ograničiti.
Povremeni post
Japanske često praktikuju povremeni post koji podrazumeva da jedan dan konzumirate samo vodu, čajeve,sveže voće i povrće i tako pročistite telo od toksina, ali i malo pokrenete metabolizam.
Lepota dolazi iznutra
Mnoge Japanke veruju da optimizam, sreća i ljubav prema sebi, imaju puno više udela u lepoti nego kreme protiv bora.