Umesto da bacate KORU OD JABUKE - upotrebite je na ova 4 NAČINA
Kora od jabuke ima višestruku primenu.
Ukoliko baš i ne volite da jedete koru jabuke ili vam je ostala kao višak posle spremanja kolača, evo načina na koji je možete iskoristiti.
Napravite žele
Jabuke su bogate antioksidanata, posebno u kori. Ustvari, gotovo pola vitamina C jedne jabuke se nalazi u njenoj kori.
Svoju dozu antioksidanata možete dobiti za doručak sa želeom napravljenim od kora ili čak čipsom od kora.
Sve što treba da uradite je da komadiće kore jabuke poprskate sa malo vode, šećera i cimeta. Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 150°C dok ne postanu hrskave (morate povremeno da ih okrenete).
Nakon ovoga više NEĆE BITI ISTI LJUDI - Mlad Mesec u Ovnu donosi velike promene u život ova četiri znaka
Pluton ulazi u znak Vodolije i tu ostaje do 2043. GODINE! Očekuju nas VELIKE PROMENE, a ovo su PROGNOZE za svaki znak
Očistite posuđe
Kora jabuke odlično čisti aluminijumske posude, jer sadrže kiseline koje rastvaraju nečistoće. Skuvajte šaku jabukovih kora i ostavite da krčkaju u posudi koju želite da očistite 20-30 minuta. Prljavština bi trebalo da nestane.
Skuvajte čaj
Tako ćete najbolje izvući mnogo antioksidanata iz kora jabuke, a bez šećera. Treba vam šaka jabukovih kora, tri do četiri šolje vode, cimeta, jedna kašika meda i jedna kašika limunovog soka.
U posudu stavite sve sastojke osim meda i kuvajte 15-ak minuta. Procedite, dodajte med i dobićete savršeno zdrav napitak.
Osvežite vazduh
Jabuke i cimet su mnogim ljudima najdraži mirisi domaćinstva. Skuvajte koru jabuke, cimet, đumbir i limun. Ostavite da isparava dok se miris širi domom.