Lažni, ali preukusni - čupavci koji ne moraju da se peku, kremasta tekstura im je glavna tajna
Recept za lažne čupavce osvajaju Srbiju.
Lažni čupavci su desert koji je postao pravi hit, a razlog tome je što se pripremaju brzo i lako, čak i za one koji nisu vešti u kuhinji. Ova poslastica savršeno kombinuje sočnost, bogatstvo čokolade i aromu kokosa, čineći je neodoljivom za sve sladokusce. Bez pečenja i bez puno truda, možete uživati u desertu koji oduševljava svojom jednostavnošću i izuzetnim ukusom.
U nastavku vam donosimo recept za ove fantastične lažne čupavce, koji će vas osvojiti na prvi zalogaj. Iako se ne prate tradicionalni recepti za prave “čupavce”, ove slatke kocke pružaju bogatstvo ukusa i teksture koji će vas oduševiti. Sa savršenim balansiranim spojem kokosa i čokolade, svaki zalogaj je pravo zadovoljstvo za nepce.
Potrebno
1 l mleka
150 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
160 g griza
60 g kakaa
50 g tamne čokolade
100 g kokosa
Priprema
- U odgovarajućoj posudi pomešajte sve sastojke, osim kokosa.
- Na laganoj vatri kuvajte smesu i neprestano mešajte dok se ne zgusne.
- Zatim dodajte 30 g kokosa i dobro promešajte, dok preostali kokos ostavite za kasnije.
- Prelijte smesu u pleh dimenzija 20x20 cm (ili sličnih dimenzija) i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- Nakon toga, premestite pleh u frižider i ostavite da se potpuno ohladi i stegne (oko 2-3 sata).
- Ohlađeni kolač iseckajte na kocke i svaku kocku uvaljajte u preostali kokos.
Uživajte u jednostavnom i ukusnom desertu!