Hrana koja se najčešće konzumira sa hladnijim danima, od jeseni od proleća, značajno je teža i nezdravija nego u toplijim delovima godine, prvenstveno iz razloga što ne pazimo na raznolikost namirnica.
I nakon obilja vitamina i svežih namirnica tokom letnjih dana, posebnu pažnju moramo obratiti da i u ostatku godine nastavimo sa unošenjem vitamina i minerala kroz sveže namirnice.
Donosimo vam spisak namirnica, koje obiluju vitaminima.
VELIKA TUGA I BOL Poznata manekenka i žena slavnog pevača IZGUBILA BEBU: Obratila se potresnim rečima
Citrusi
Pomorandže, grejp i limun bogati su vitaminom C, korisni za kožu i metabolizam, a odlično pomažu u borbi protiv virusa. Vlakna koja sadrže pomažu u kontroli holesterola.
Med
Med je odlična alternativa šećeru i koristi se kao zaslađivač. Zimi se može koristiti u većim količinama jer održava toplotu tela i pomaže u borbi protiv infekcija i virusa koji uzrokuju prehladu i gripu.
Beli luk
Osim što poboljšava ukus hrane i održava toplotu tela, beli luk pre svega deluje antibakterijski i antivirusno, čime pomaže u borbi protiv različitih zimskih bolesti.
Korenasto povrće
Šargarepa, repa i krompir nisu samo hranljivi, već ih ima u izobilju i tokom zime, a uz to je i sveže. Šargarepa je bogata vitaminom A, koji je koristan za kožu, a pomaže i u borbi protiv prehlade i infekcija.
Zeleno povrće
Spanać i slično povrće važan dio ishrane tokom zime. Sam spanać je snažan antioksidans koji sadrži velike količine vitamina A i C. Koristan je za zdravlje kose i kože, a bogat je i gvožđem, proteinima i mineralima
Čuvena RUSKA SALATA u POSNOJ verziji sve obara sa nogu - Toliko je ukusna da ćete je praviti i kad prođu posni dani, 1 od sastojaka joj daje POSEBNU čar
Čuvena RUSKA SALATA u POSNOJ verziji sve obara sa nogu - Toliko je ukusna da ćete je praviti i kad prođu posni dani, 1 od sastojaka joj daje POSEBNU čar