NE BACAJTE LJUSKU OD BELOG LUKA: Evo zbog čega je dobro da je jedemo
Korisna i zdrava.
Sigurno i vi, kao i većina, odbacujete ljusku belog luka. Kada vidite šta sve ona može, gorko ćete se pokajati.
OSETI VAM SE IZ USTA? Zadah pokazuje od ČEGA bolujete!
Beli luk je u svakom smislu jedna od najzdravijih namirnica koju možete da unesete u telo. Sirov, pečen, čak i crn, u svakom slučaju je pun posebnih antioksidanasa koji imaju antikancerogeno dejstvo, ali su i sjajni u dizanju imuniteta.
Ali to što je samo čen belog luka zdrav, ne znači da je ljuska za bacanje, baš naprotiv!
KAŠLJETE? Ozbiljno to shvatite - ova bolest UBIJA svaku osmu osobu u Evropi!
Ljuska belog luka je puna fenilpropanoida, koji su puni antioksidanasa, i mnogi stručnjaci tvrde čak i da je ljuska belog luka bogatija zdravim sastojcima od samog luka. U njoj ima i flavonola koji snižavaju krvni pritisak, ali i dosta vlakana, što znači da je sjajna za srce, probavne probleme, snižavanje holesterola i još dosta stvari.
A kako sve iskoristiti ljusku?
Kako da izbaciš i do 500 kalorija dnevno, BEZ VEŽBANJA!
Možete je jesti zajedno sa samim belim lukom, ali obratite pažnju da luk bude organski uzgojen.
Možete da napravite čaj od ljuski - prosto ih stavite u ključalu vodu pa sačekajte par minuta da se prohladi.
Ispecite beli luk zajedno sa ljuskom u rerni, pa sve zajedno dodajte jelima.