Posna MARKIZA torta se pravi brzo, BEZ PEČENJA i bez NEREDA - Savršena kombinacija keksa i čokolade ukrasiće svaku slavsku trpezu
Torta sa kojom definitivno štedite vreme, ali ne štedite na ukusu! Veoma brzo srpremna, bez pečenja! A ukus, fantastičan. Uostalom ima li za sladokusce bolje torte od čokoladne?
Ako želite da pripremite brz i ukusan posni desert koji ne zahteva pečenje, posna Markiza torta je idealan izbor!
Ova torta se pravi za samo nekoliko minuta, bez komplikovanih koraka i bez prljanja posuđa, a rezultat je savršena kombinacija keksa i čokolade koja se topi u ustima. Idealna za slavske trpeze, ali i za svaku proslavu, ova torta je lagana, kremasta i neodoljiva, a njena priprema je jednostavna i brza.
Bilo da je pravite za posni period ili neku drugu priliku, posna Markiza će sigurno biti hit na stolu, jer je prava poslasticu za sve ljubitelje čokolade i keksa!
Potrebni sastojci:
300 grama posnog keksa
250 grama posnog margarina
250 grama šećera u prahu
200 grama mlevenih lešnika
200 grama posne čokolade
Postupak pripreme:
Margarin umutite penasto sa prah šećerom, pa dodajte mlevene lešnike i dobro promešajte. Čokoladu otopite na pari, pa takodje dodajte filu i još jednom sve dobro promešajte.
Keks umačite u malo vode ili soka, pa redjajte na odgovarajuću tacnu. Preko keksa ide fil. Možete redjati red keksa, red fila, u nekom užem kalupu, torta će prelepo izgledati.Na kraju tortu ukrasite po želji, najbolje sa malo otopljene čokolade, i pospite krupno seckanim lešnicima! Ili, ukrasite sa, mojom omiljenom, ganache kremom! Pravac u friz da se ohladi, pa secite.