Recept za POSNU RUSKU SALATU - Oduševiće vas ukus, idealno predjelo za predstojeća slavlja
Brzo i jednostavno se priprema, a sastojci su svima dostupni.
Božićni post je počeo, a kako biste se što raznovrsnije hranili i mogli da prilagodite posnu slavsku trpezu, da bude što bogatija, predlažemo vam odličan recept za posnu rusku salatu.
Evo šta će vam biti potrebno i kako se priprema.
Sastojci:
- 500 g kuvane ribe bez kostiju/ som, oslic/
- 500 g barene mesavine za rusku salatu
- 5 komada kiselih krastavcica
Posni majonez:
- 1/2 l vode
- 1 kasika vegete
- 3 kasike gustina, 30 grama
- 1 dl ulja
- 1/2 limuna sok
- 2 kasicice senfa
Krastavce sitno iseckati i sjediniti sa prethodnim sastojcima. Po zelji posoliti. Staviti vodu da se kuva sa vegetom. Kad prokljuca sa vodom se preliju 3 kasike gustina i vrati se na ringlu da se kuva dok se ne zgusne smesa.
Ovo se ovako radi da se ne bi stvorile grudvice. Kad se masa zgusne skloniti sa ringle i mutiti mikserom uz dodavanje kap po kap ulja. Dodati sok od limuna i senf i sve dobro sjediniti. Ovim majonezom preliti povrce, sve dobro sjediniti i ostaviti u frizideru da se dobro ohladi, prenosi Kulinarka.