Znak da je PRED ISTEKOM ROKA - Ovakvu SLANINU IZBEGAVAJTE, evo kako ćete znati da je KONTAMINIRANA
Oprez prilikom kupovini!
Slanina se kod nas redovno jede, pogotovo naši stariji najbolje znaju, jer je većina i odrasla na njoj. Jako je važno da pre kupovine obratite pažnju na određene stvari.
Na vreme morate da saznate kako izgleda pokvarena i takvu nikako nemojte da kupujete.
Milica Todorović je LJUBILA kolegu iz "Zvezda Granda": BIli su dve godine u vezi, a danas izgleda OVAKO
Svi GLEDAJU u HALJINU Anastasije Ražnatović - Smelo, zahteva savršenu liniju, a jedan detalj se izdvaja (FOTO)
Ukoliko ste u trgovini i kupujete kobasicu, tražite kobasicu kojoj je površina glatka i sjajna. Ukoliko je kobasica lepljiva, najbolje je ne kupovati. Lepljiva kobasica je pred istekom roka trajanja. Takođe je važna boja kobasice.
Ako je kobasica pri vrhu postala sivkasta i zelenkasta, nemojte je konzumirati. Kobasicu ne bi trebali držati u zamrzivaču duže od 2 – 3 meseca jer tada kobasica gubi na kvalitetu i izmenjuje ukus.
Pokvareno suvo meso ne bi trebalo da jedete jer u mesu postoji mnoštvo bakterija koje možete uneti u vaš organizam.
Ukoliko imate slaninu koja gubi svoju crvenu boju te dobija bledu sivkastu, to znači da se pokvarila. Slično kao i kod kobasice, kada slanina postane sluzava ili lepljiva to znači da joj je rok trajanja pri kraju.
Ukoliko slanina ima kiseli miris to takođe znači da je pokvarena i ne bi ju bilo pametno jesti. Ukoliko primetite bilo kakve znakove kvarenja na slanini, bacite je kako ne biste kontaminirali i ostalu hranu u vašem frižideru.