TAJNA JE U OVOM TRIKU: Evo kako da vam palačinke ispadnu savršeno!
Lakše je nego što mislite...
Palačinke su jedan od najčešće pravljenih dezerta, brzo su gotove i smesu je vrlo jednostavno napraviti. Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz ovaj trik to se više nikada neće dogoditi.
U receptu prema kojem većina nas pravi smesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cela u smesu, ali ukoliko razdvojite belanca i žumanca, dobićete nikad mekše palačinke.
EKSPRESNA DIJETA, 4kg manje za 5dana! Sve namirnice u njoj sigurno volite, ali ima jedna CAKA!
Postupak:
1. Napravite smesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmenom tako da belanca odvojite od žumanaca. Žumanca ćete umutiti u smesu, a belanca staviti na stranu.
2. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekši "sneg" (niti mekani niti čvrsti) pa ga dodajte smesi.
3. Sneg zatim vrlo nežno umešajte u smesu. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.