SLABI IMUNITET, UNIŠTAVA DOBRE BAKTERIJE: Budite pažljivi pri izboru VOĆA, ovo NE UTIČE dobro na zdravlje
Izbegavajte ga...
Veoma je bitno da ojačate imunitet pre jeseni i zime, a time i organizam. Mnogi zbog ovoga konzumiraju veće količine voća, ali to nije uvek dobra ideja. Ono što je bitno je da vodite računa o kvalitetu voća, ali i vrsti.
Bitno je da vodite računa o tome da to bude sezonsko voće, a to znači da ne jedete jagode u decembru kada nije sezona. Isto važi za svo nesezonsko voće ili povrće koje kupite jer ste se uželeli ukusa, ili vam je potrebno za neki poseban recept. I time pravite veliku štetu, čak i kada su u pitanju jabuke koje važe za najzdravije!
Doktor savetuje: NAJLAKŠI NAČIN DA OJAČATE IMUNI SISTEM – Svi potrebni vitamini u jednom!
UNIŠTAVA BAKTERIJE U GRLU: Ova HRANA jača organizam i IMUNITET, dezinfikuje, greje i oporavlja organizam
Veštačko, ubrzano sazrevanje najčešće je produkt pesticida i drugih hemikalija koje nikako ne želite u svom sistemu. Da bi ta voćka ili povrće bili "zreli", očekivane boje i mirisa, nakljukani su hemijom koja je omogućila da sazru, a potom se ne pokvare dok ih dobavljač ne dostavi u prodavnicu.
Ali, vratimo se korak pre nego što je ta hrana stigla do vas. Ako je ubrana pre nego što je sazrela, da bi mogla da bude čuvana i transportovana, sadrži suptancu lektin. Ona prirodno iščili iz biljke tokom procesa sazrevanja, ali u voću i povrću ubranom ranije će ostati, a nikako nije dobra za imunitet.
Laktin negativno utiče na dobre bakterije koje žive u našem sistemu za varenje i čine važan deo imuniteta. Ukoliko narušite mikrobiom, čitav "svet" bakterija koji živi u našem organizmu, posledice mogu da budu ozbiljne - potrebno mu je i do dve godine da se vrati u prvobitno stanje!
Takođe izbegavajte koru jer su u njoj zadržani svi loši sastojci.