Očistite REŠETKU za ROŠTILJ u par poteza, BEZ MUKA uz dve namirnice koje svi imaju u kuhinji
Sutra je dan kada će se mnogi okupiti oko roštilja. Da bi meso bilo ukusno, prvo se moraju obaviti pripreme, a to znači dobro začinjeno meso, kvalitetno kao i dobro očišćena žica za roštilj.
Prvi maj je sutra, a s njim i tradicionalno roštiljanje. Ipak, tu nije kraj s ovom omiljenom aktivnoščću. Kada su temperature prijatne prolećne, a dani bez kiše, najbolji način da provedmo slobodno vreme je u prirodi.
Pravi je gastronomski, ali i društveni užitak, ali je više nego naporno kada morate da pripremite rešetku na kojoj su se sada skupile masnoće od prethodne upotrebe.
Kako vas prljave rešetke ne bi oneraspoložile, donosimo odličan savet kako da ih brzo i jednostavno očistite.
Crveni luk i belo sirće su dobitna komininacija. Ako imate električni roštilj pre čišćenja ga možete zagrejati. Isprskajte roštilj belim sirćetom kako bi se masnoće što brže rastvorile. Potom uzmite polovinu crvenog luka i sastružite masnoću sa rešetki roštilja. Na kraju možete preći još jednom preko rešetki sa aluminjskom folijom .