LUDA PLANETA: Francuski vinar patentirao vino posvećeno kovidu 19, etiketa je "posebna priča"
Etiketa vina je dizajnirana tako da podseća na uputstva o obaveznim epidemiološkim merama
Francuski vinar Žan Plezentan patentirao je vino koje je nazvao po pandemiji kovida 19.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/03/03/untitled_design_40.png?itok=2vHsmzk4)
Kada uzimate ANTIBIOTIK obavezan je i neki probiotski proizvod: Prof. Đorđević savetuje kako da izaberete NAJEFIKASNIJI I NAJBEZBEDNIJI!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/03/04/profimedia-0284114208.jpg?itok=LUOEljyH)
SRPSKE DAME SU USPEŠNE PRIVREDNICE: Najviše preduzetnica u Nišu, a evo koji regioni prate u stopu
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/03/09/banjazlatar1.jpg?itok=7VQgHN9I)
Prodata Banja Zlatar: Prva cena bila 3,9 miliona evra, ali je sada otišla za mnogo manje pare!
Etiketa vina je dizajnirana tako da podseća na uputstva o obaveznim epidemiološkim merama.
Na zadnjoj strani etikete dizajn je dodatno objašnjen optimističnim rečima – "2019 nije donela samo virus, već i dobru berbu".
Vino se trenutno prodaje i poklanja klijentima i poslovnim partnerima ove vinske kuće, ali je, zahvaljujući internetu, veliko interesovanje za ovu etiketu.
Plezentan, vlasnik vinarije D, priznaje da nije vičan u promovisanju vina preko društvenih mreža.
- Na ovu ideju došao sam tokom berbe. Bilo mi je potrebno nešto vremena da ostvarim ovu zamisao, ali ona je u osnovi veoma jednostavna - kazao je Plezentan, suvlasnik vinarije Domein Žaulin-Plezentan, u kojoj se na šesnaest hektara uzgaja organski sertifikovana vinova loza u okviru apelacije Šinon u dolini Loare.