MESO IZ EPRUVETE? DA LI JE OVO BUDUĆNOST TRŽIŠTA? Pravo iz laboratorije do tanjira
Da li ćemo ubuduće jesti meso iz epruvete?
Japanski naučnici iz univerziteta u Osaki su uspeli da u laboratoriji naprave jestivu repliku identičnu kravljem mesu. Da li je ovo budućnost tržišta?
Članovi ekipe sa univerziteta u Osaki su uspeli da proizvedu strukturu najsličniju kravljem mesu. Uzimali su uzorke mišićnih vlakana, masti i krvnih sudova, te su se potrudili da sve te tri kompomente objedine u strukturu identičnu mesu autohotone japanske vrste govečeta.
Jeftina radna snaga odnela pobedu - kompanija Tesla se seli u Teksas: Silicijumska dolina im SKUPA (VIDEO)
NA RAČUN GRAĐANA STIŽE NOVIH 20 EVRA! Ukoliko do sada niste, evo kako da se prijavite!
PROMENE NA VRHU LISTE! Telekom Srbija prestigla Hrvatski telekom i sada je na čelu
Delikatesi od japanskih krava su izuzetno skupi u mnogim gala restoranima širom sveta. Kilogram ovakvog mesa košta može dostići cenu od čak 260 eura.
Cilj poduhvata naučnika jeste sprečavanje ubijanja cele životinje zarad nekoliko grama mesa u tanjiru, kao i smanjenje potrošnje ugljen dioksida.