DA LI STE PROBALI VEGANSKE KOBASICE? Hoće li upravo one spasiti NAJPOZNATIJI FESTIVAL NA SVETU?
Izgleda da veganske kobasice imaju svetlu budućnost.
Oktoberfest je osim po zabavi i pivu poznat i po kobasicama – komisija za degustaciju probala je osam kobasica od svinjskog mesa različitih proizvođača dostupnih na festivalu.
PENZIONERI, STIŽE POVEĆANJE! Oktobar donosi osetnu finansijsku povišicu a onda sledi i veliki SKOK!
PUTIN REKAO "DOSTA" Najnovija odluka Rusije ponovo utiče na ceo svet - spremite se na poskupljenja
FEJSBUK ŽELI DA OTVORITE JOŠ ČETIRI DODATNA PROFILA: Da li se slažete sa njihovim objašnjenjem?
Međutim, veganskih kobasica ovog puta nije bilo, ali se razmišlja o proširenju degustacije u budućnosti, i kao odličan način da se dodatno profitira.
Kobasice se probaju na Oktoberfestu već 70 godina – komisija se prvi put sastala 1953.
Oktoberfest je počeo 16. septembra i traje sve do 3. oktobra.
Na degustaciji na slepo u utorak, senf i pivo su zabranjeni. Ništa nije smelo da naruši ukus kobasice. Slano, sa biljnom aromom – ili neobično citrusno. Ocenjivali su se i miris, izgled i sastav.
U komisiji su bili predstavnici udruženja potrošača i proizvođača i stručnjaci iz minhenske veterinarske službe.
Apetit za svinjskim kobasicama je minulih godina na Oktoberfestu bio priličan: ponekad se prodavalo skoro pola miliona kobasica, otprilike koliko i pečenih pilića.
Tradicionalno, na Oktoberfestu ima i XXL kobasica od pola metra. Sve je više i veganskih kobasica – pored belih, sada se nudi i leberkeze.