Al' se ovih dana dobro jelo u Novom Sadu (FOTO)
Prethodnih dana je u Novom Sadu održan Sajam zimnice a kao i svaki sajam, imao je i svoje atrakcije.
Na Sajmu je nastupalo preko 50 izlagača, i ovo je treći put da se ovaj sajam održava.
Posetioci su mogli da probaju domaći ajvar, sokove, razne vrste meda i proizvode od meda, kolače, domaće rakije i sve vrste zimnice.
Posebnu pažnju izazvala je Ekvadorka, koja pravi domaći pekmez, za koji kaže da joj je žao što se ne proizvodi i u Ekvadoru.
"Prvi put kada sam probala domaći pekmez, ja sam se oduševila i mislim da ne postoji ništa ukusnije od toga, pa mi nije jasno zašto se ne pravi u Ekvadoru. Jako bih volela da napravim pekmez od manga jer ga u Ekvadoru ima u ogromnim količinama", rekla je Gabrijela dodajući da veruje da će joj se ta želje i ostvariti.
Na ovogodišnjem Sajmu zimnice mogao se pronaći i sada već pomalo i zaboravljeni stari vojvođanski slatkiš "Kitnikez", koji je bio izložen na štandu gazdinstva Radukin iz Titela.
"Taj slatkiš su pravile naše prabake i to je jedino što nam je ostalo Austrougara. To je bio jedini slatkiš u ono vreme koji je mogao da preživi zimu, jer tada nije bilo konzervnsa", rekla je Tanjugu Jovana Vučić.
Pažnju su privukle i tegle sa etiketom "seksi salata", koji je brendiran proizvod sa Kopaonika.
Slatko, slano, domaće, autentično, svega je bilo na sajmu koji je održan u SPENS-u.
Pročitajte i: Sajam nameštaja: Neko samo po jastuk, neko po krevet!