DOMAĆA TRPEZA IZAZIVA MNOGE BOLESTI: Kuvanje kod kuće i nije tako zdravo
Pobijena sva dosadašnja mišljenja.
Što duže neko provodi vreme pripremajući jela i hraneći se sa domaće trpeze, veća je verovatnoća da će imati zdravstvenih problema, dokazali su stručnjaci Univerziteta Raš u Čikagu.
Pokazali su da hrana koja se priprema kod kuće nije nužno zdrava i bogata nutrijentima. Jedan od razloga jeste što prilikom kuvanja, vi ne štedite na začinima, prvenstveno ne na soli. Takođe, ljudi masovno imaju potrebu da pojedu dosta hrane, jer su mnogo vremena utrošili na pripremu obroka.
Ni isprobavanje jela tokom priprema takođe nije mnogo pohvalno i zdravo, jer tako samo nagomilavate dodatne kalorije. Naučnici su računali odnos vremena utrošenog za pripremanje jela i rezultate sistematskog pregleda na kojima se pokazao masovni rizik od srčanog i moždanog udara, hipertenzije, visokog holesterola i gojaznosti.
- Bilo bi optimalno da se, kuvajući kod kuće, razmišlja i o nutritivnoj vrednosti namirnica, ili da se čak posegne za zdravim obrocima - ističe dr Bred Apelhans.
Pročitajte i:
- Ova kratka priča o svećama naučiće vas da ne odustajete
- RECITE ZBOGOM SALU NA STOMAKU: Za 3 dana 5 kg manje!
- OSTVAREN SAN MNOGIH LJUDI: Voće koje UKLANJA SALO na stomaku!
- NAIZGLED JE DELOVALO KAO GRIP: Ovo stvorenje od 7 cm se krilo u dečakovim plućima!
- STRAH OD IMPOTENCIJE I BOLNOG MOKRENJA? Muškarce POSLE 50-e stiže ovo oboljenje, a evo i zašto