Krofna mafini
25.06.2014.
17:13
Komentari (0)
Krofna plus mafin, to su srca dva.
Potrebno:
- ½ šolje belog šećera
- ¼ šolje otopljenog putera
- ¾ kafene kašičice rendanog morskog oraščeta
- ½ šolje mleka
- 1 kafena kašičica praška za pecivo
- 1 šolja brašna
- ¼ šolje otopljenog putera
- ½ šolje šećera
- 1 kafena kašičica cimeta
Priprema:
Zagrejte rernu na 190°.
Pomešajte pola šolje šećera, ¼ šolje putera i orašče u velikoj činiji. Dodajte mleko, prašak za pecivo i brašno. Punite pleh za mafine do polovine.
Pecite u zagrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnu boju (15-20 minuta).
Dok se mafini peku, stavite ¼ šolje otopljenog putera u činiju. U drugoj činiji pomešajte šećer i cimet.
Mafine izvadite iz pleha, pa svaki potopite u puter i urolajte u mešavinu šećera i cimeta.
Služite ih prohlađene.