Pljeka bez fleka
Naučite kako pravilno da jedete pljeskavicu, a da vam majica posle ne izgleda kao portikla.
Ništa bolje od dobre pljeke i 'ladnog piva! A ko još jede samu pljeskavicu bez ijednog priloga? Luk je obavezan (čak iako se viđate sa nekom cicom, nek se čeliči!), kečap, senf, pavlaka, urnebes, nešto od salate i eto ga mljac obrok.
Problem nastaje jer ti prilozi često cure iz lepinje, pa vam se ceo jelovnik ocrta na majici. E, pa japanski naučnici odlučili su da stanu tome na kraj i pronađu najbolju tehniku za držanje ovog roštiljskog specijaliteta.
Istraživači mehanike fluida, inženjeri i stomatolozi okupili su se u stručan tim i bacili se na rešavanje problema i pronalazak jednostavnog rešenja za konzumiranje hamburgera bez fleka, curenja i ispadanja sastojaka, prenosi dominomagazin.
Oni su iskoristili tehniku 3D skeniranja i otkrili da je tajna u pravilnom držanju.
Dakle, trebalo bi da kažiprstom, velikim i domalim prstom držite pljeskavicu sa gornje strane, dok je malim prstom i palcem pridržavate sa donje strane. Važno je da prste držite uz ivice (pogledajte sliku). Isto se odnosi i na ćevape u somunu.
I to je sve. Probajte večeras ako izađete u grad, pa svratite na obavezni "afterparty" has.