Tokom Mundijala klopajte po Džejmijevoj preporuci
Džejmi Oliver, jedan od najpoznatijih svetskih kuvara, objavio je svoje kulinarske preporuke za predstojeće Svetsko prvenstvo u fudbalu u Brazilu, a na listi su se našli i ćevapi i ajvar.
Slavni kuvar je napravio listu sa najboljim jelima, iz različitih zemalja sveta, koja preporučuje za konzumiranje tokom održavanja predstojećeg Mundijala u Brazilu.
Ipak, posebno mesto na njegovoj listi zauzeli su ćevapi i ajvar, za koje Džejmi kaže da su glavni dio "savršene fudbalske gozbe", prenosi Anadolija.
"Ovo jelo sa posebno pripremljenim mesom, je idealno za fudbalski događaj i vrlo se brzo priprema", rekao je ovaj poznati kuvar.
Napisao je i recept za ćevape u kojem navodi šta je sve potrebno za spremanje ćevapa.
Recept za ćevape sastavio je tokom svojih ranijih poseta zemljama Balkana gde se upoznao sa ovim jelom.
Inače, osim ćevapa i ajvara, ovaj popularni britanski kuvar preporučuje i "el ham lahlou"- jagnjeće pečenje sa šljivama i narandžinim cvietom, koje se najviše jede u Alžiru. Na njegovoj listi su se još našli "jollof rice"- tradicionalno afričko jelo, koje je vrlo popularno u Gani.
Među preporukama je i tradicionalno jelo "japchae" iz Južne Koreje, popularno kolumbijsko jelo "arepas"(testo sa komadima svinjetine), koje se također može jesti i širom Južne Amerike, kao i poznato jelo "baleadas" koje se najviše sprema u Hondurasu.