Za ljubitelje pikantne hrane: Indijski omlet će vas oduševiti!
03.02.2015.
10:14
Komentari (0)
Začini i povrće zamirisaće vam na Indiju.
Potrebno:
- 2 supene kašike ulja
- 1 srednja glavica crnog luka, sitno seckana
- ½ kafene kašičice kima u prahu
- 1 čen belog luka, sitno seckanog
- korijander
- 1 paradajz, sitno iseckan
- 1 krompir, iseckan na kockice i obaren
- 25g obarenog pasulja
- 25g obarenog kukuruza
- 2 jajeta
- 25g rendanog kačkavalja
- so, biber
Priprema:
Probajte i seoski omlet!
Zagrejati ulje u tiganju i ispržiti luk, pa povrće. Posoliti i pobiberiti, pa pojačati vatru i preliti umućenim jajima. Dobro promešati. Isključite ringlu i poklopite omlet, pa ga ostavite na ugrejanoj ringli dok ne dobije tamniju boju. Okrenite ga i po njemu pospite rendani kačkavalj. Čim se sir rastopi – služite omlet.