Znate li šta je tajna ukusnog i kremastog pire krompira, a NIJE PUTER?
Male tajne velikih majstora.
Grudvice u krompir pireu? Zvuči poznato? Profesionalni kuvari ovaj problem nemaju. U čemu je tajna? U posebnom sastojku koji krompir pire čini glatkim, ali i još ukusnijim.
Da li ste se ikada zapitali kako to da profesionalni kuvari uvek naprave savršen pire krompir, dok se vaš sav zgrudva? Možda ste probali da dodate puter kako bi bio kremastiji, ali niste imali nekog uspeha. Nije to neka velika mudrost, reč je o samo jednom sastojku koji treba da ubacite, a to je krem sir.
Kada jednom probate, sigurno ćete omiljeni prilog jelu uvek spremati na ovaj način.
Ukoliko želite da probate nešto drugačije za doručak, uz OVAJ recept bićete siti i puni energije ceo dan.
Potrebno vam je 2 kilograma krompira, 2 kašičice soli, 3 kašike maslaca, 1/2 šolje krem sira, 1/2 šolje mleka, so i biber.
Krompir ogulite i isecite ga na kockice. Stavite ga u lonac i prelijte vodom. Dodajte so i dobro promešajte. Kuvajte 15 do 20 minuta, dok voda ne proključa ili dok krompir ne omekša. Ocedite krompir i vratite u šerpu, a potom dodajte maslac, krem sir, mleko i mešajte mikserom dok se smesa ne postane glatka. Po želji dodajte so i biber. Dobićete savršen, kremasti pire, bez ijedne grudvice.