ĆEVAPČIĆI POTPUNO ZALUDELI KANAĐANE: Za sve su krivi NJIH DVOJE, nemaju DOVOLJNO HRANE za sve (FOTO)
Posebno su oduševljeni jer se može jesti za svaki obrok.
Popularnost koju somuni, kao i ćevapi koji se služe u njima imaju u Srbiji, Balkanu, pa i u Evropi, dobro je poznata. Međutim, sudeći po reakcijama žitelja Toronta, gde je počela sa radom zanatska pekara u kojoj se služi autohtona hrana sa naših prostora, i Kanađani su na dobro putu da "polude" za ovom popularnom hranom sa naših prostora.
SNEG STIŽE SLEDEĆE NEDELJE! Detaljna prognoza do KRAJA GODINE, čeka nas PRAVI TEMPERATURNI ŠOK
SUTRA JE SVETA PETKA zaštitnica žena, siromašnih i bolesnih: OBAVEZNO uradite ovo večeras! (VIDEO)
OVO SU NAJPOZNATIJI SRPSKI MASONI: Za neke od njih NISTE IMALI POJMA da su bili slobodni zidari (FOTO)
Alen i Sanja Zukanović, bračni par rodom sa prostora Bosne i Hercegovine, doslovno je zaludeo somunima, ćevapima, ajvarom, pekmezom i kajmakom žitelje Toronta. Naime, njih dvoje su otvorili pekaru u kojoj proizvode somune po tradicionalnoj recepturi iz Bosne.
Kako je Zukanović rekao u izjavi za kanadske medije, želeo je da tamošnjim žiteljima prenese pravi ukus Balkana.
- Kada je reč o hrani, ljudima iz BiH nije ništa reprezentativnije i ličnije, posebno građanima Sarajeva, nego somun - kazao je Zukanović, vlasnik pekare i restorana, dodajući da u njegovoj pekari prave prave tradicionalne somune koji se peku na drva.
U Torontu živi veliki broj ljudi iz zemalja bivše Jugoslavije i na nekim mestima se mogu kupiti i lepinje, ali je teško pronaći autentični somun.
- Razlika je u tome što se somun uvek peče u pećnici na drva. Mekši je i kao da se na njemu oseti miris dima - ispričala je Sanja, Alenova supruga.
Porodica Zukanović prepoznatljive somune prodaje čak i u "Courage Foods", poznatoj prodavnici specijaliteta u Torontu.
- Nikad nemamo dovoljno zaliha somuna. Ovu vrstu hleba je teško naći u Torontu. Vrlo brzo se sve proda - kazala je Karen O'Brajen, vlasnica prodavnice "Courage Foods".
Kanađani su posebno oduševljeni somunom jer se može jesti za svaki obrok, a može se kombinovati sa raznim vrstama hrane.
Specijalitet Zukanovića u restoranu je sveže pečeni somun napunjen ćevapčićima i dodacima, obično ajvarom, ili somun bez mesa sa dodacima.
Milinko je OŽENIO ALBANKU, pre svadbe ju je video SAMO NA SLICI: Bez predrasuda OTKRIVA kakav je njegov brak
ZAJEDNO UČILI, DRUŽILI SE, DELILI UŽINU I ZALJUBILI: Najlepša prosidba u dvorištu škole u Užicu (FOTO)
Golija dom za najređe sove u Srbiji, evo šta ugrožava njihov opstanak
Evo šta dan na koji ste rođeni GOVORI O VAMA: Utorak je BAKSUZAN, a ovaj je UBEDLJIVO NAJSREĆNIJI
DEJAN ULOVIO DUNAVSKO ČUDOVIŠTE: "Brka" od ŠEZDESET KILA se predao posle ŽESTOKE BORBE (FOTO)
KAKO JE NASTAO GASTARBAJTER? Tog oktobra 1968... (VIDEO)