EVO ZBOG ČEGA SU KESICE ČIPSA POLUPRAZNE: Posle ovog sve će vam biti jasno!
Ovo retko ko zna!
Često kada otvorimo kesicu čipsa ili drugih grickalica, deluje nam da ima više vazduha. Prvo što većina pomisli jeste da je to prevara proizvođača. Ako ste mislili da se to radi kako bi se prodalo više čipseva i istovremeno uštedelo na količini, varate se.
Proizvođači namenski ostavljaju deo prostora u ambalaži praznim. Naime, tako se naše omiljene grickalice štite od potencijalne štete prilikom transporta. Kako se prilikom premeštanja čipsa do raznih prodavnica i magacina kesice ređaju jedna na drugu, upravo taj prazan prostor ispunjen "vazduhom" štiti grickalice od prekomernog lomljenja i uništavanja.
INDIJANSKI HOROSKOP JE JEDAN OD NAJPRECIZNIJIH NA SVETU: Pogledajte koji je vaš ZNAK i kakvu sudbinu nosite
OTKRIVENO ZAŠTO LJUDI PRIČAJU U SNU! Evo šta vam se može dogoditi ako vas neko PROBUDI usred govora
S druge strane, u ambalažama se nalazi azot, a ne vazduh!
Kako kiseonik može da prouzrukuje kvarenje krompira, a vlaga da ga učini gnjecavim, kesice se pune azotom. On održava namirnicu svežom i hrskavom.
Ako ste se uplašili da je azot štetan možete biti mirni: čak 78% vazduha koji udišemo čini azot.