NAUČITE DA BIRATE HLEB! JEDNOSTAVNO JE! Najbolje pečen ima nekoliko OSOBINA koje se lako PREPOZNAJU!
Uz ovaj vodič ćete prepoznati šest najvažnijih karakteristika koje svaka odlična vekna hleba ima.
Ne morate da radite u pekari da biste znali da proverite kvalitet hleba kao pravi pekar.
Uz ovaj vodič ćete prepoznati šest najvažnijih karakteristika koje svaka odlična vekna hleba ima:
KORA
Hleb bez lepe hrskave kore nije vredan vašeg vremena. Kora dobrog hleba ima više nijansi, od zlatnosmeđe do svetlozlatne.
VAZDUŠASTA TEKSTURA
U svežem hlebu treba da tražite mehure vazduha različitih veličina.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/06/12/profimedia-0280514305.jpg?itok=3mVetPYk)
SVAKA SLEDEĆA ŠOLJA NEMA ISTI UČINAK?! Samo PRVA jutarnja KAFA DELUJE, a evo KADA je najbolje da je POPIJETE
SJAJNA UNUTRAŠNJOST
Kvalitetan hleb ima blago sjajnu unutrašnju površinu. Pored toga, vratiće se u prvobitan položaj kada ga pritisnete.
AROMA
Dobar hleb osim ukusa ima i miris koji treba da se oseti i pre nego što ga zagrizemo.
IZGLED
Dobar spoljašnji izgled ili glazura jedan je od pokazatelja kvaliteta. Forma, oblik, volumen, glazura… sve to čini hleb kvalitetnim.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/10/14/dzoker.jpg?itok=LY3uAgrt)
ULOGA KOJA MOŽE I DA UBIJE? Ledžer je preminuo - a evo kako je "prokletstvo Džokera" progonilo ostale glumce
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2017/06/21/krofne.jpg?itok=ItvMz83S)
Postoji puno TEORIJA o misterioznoj rupi na krofni i RAZLOGU za njeno nastajanje - Ovo je jedna od njih!
LAKOĆA NAREZIVANJA
Narezivanje je skoro kao umetnost, pa ako želite rustikalan hleb, pustićete da se on sam otvori.