OVO VAM TERA PARE IZ DŽEPA: Obratite pažnju, OVIM suptilnim trikom se služe svi konobari
Male tajne velikih majstora.
Tom Salivan, menadžer jednog restorana, razvio je jednostavnu, ali moćnu psihološku tehniku koja se koristi za podsticanje drugih da se slože s gledištima, stavovima ili izborima govornika.
Ova tehnika, nazvana Salivanovo klimanje glavom, proizilazi iz iskustva konobara i barmena, ali može imati primenu i u drugim oblastima života.
AU, da li je moguće?! Vlasik restorana naplaćuje i SEDENJE NA SUNCU, gosti ostali bez teksta nakon ove šokantne odluke
Srbi veruju da broj linija ispod dlana otkrivaju koliko ćete dugo da živite - protumačite lako znake na svom dlanu
Najskuplja ŠLJIVOVICA iz Srbije - Podata je za neverovatnih milion i 750 hiljada dinara na SVETSKOJ AUKCIJI
Osnovna ideja Salivanovog klimanja glavom je da se, korišćenjem suptilnih sugestija, podstaknu ljudi da prihvate određene ponude ili ideje. Konobari koriste ovu tehniku prilikom preporuke jela ili pića, blago klimajući glavom kada stignu do posebno željenih stavki. Ovakvo klimanje treba da bude dovoljno suptilno da ne bude očigledno, ali dovoljno primetno gostima.
Salivan tvrdi da ova tehnika može značajno uticati na odluke kupaca, podstičući ih da kupe željene proizvode bez obzira na cenu. Istraživanja su pokazala da Salivanovo klimanje glavom najbolje funkcioniše kada se koristi s listama koje sadrže pet stavki ili manje.
Osim u ugostiteljstvu, ova tehnika može se primeniti i u drugim situacijama, kao što su važni sastanci ili prezentacije. Klimanje glavom može pomoći u ubedljivom izlaganju ideja ili predloga, kao i u privlačenju pažnje na određene odluke ili akcije.
U suštini, Salivanovo klimanje glavom predstavlja jednostavan, ali efikasan metod koji može poboljšati različite aspekte života, od poslovne prodaje do lične komunikacije i uticaja.
Srbija Danas/Alo.rs/Prenela S.S.