Zbog OVE NAVIKE Vojvođanima svako jutro počinje lepše nego ljudima u ostalim delovima Srbije
Usvojite je već danas!
Vojvodinu volimo zbog božanstvenih ravnica okupanih suncem i žitom, ali volimo je i jer nas podseća da ne treba da žurimo. Da malo stanemo, da uživamo... Da osetimo dašak vetra...
Ako ne živite u Vojvodini, sasvim je izvesno da dan započinjete kafom na brzinu, doručak preskačete, ručak je neki fast food poručen na poslu, a večera je uglavnom ispred televizora i ne gledate u tanjir i ne znate ni šta jedete?
Verovatno. Sve je “ludo i brzo”, kao u pesmi, ako ne živite u Vojvodini...
Recite, kada ste poslednji put sa porodicom lepo seli za sto i doručkovali kao čovek? Bez žurbe, natenane, sa uživanjem i sa glasnim smehom?
Nekada se znalo - dobar san i kvalitetan doručak bili su preduslov za uspešan dan. Šta se onda desilo i gde je nestao doručak?
Desio nam se život koji samo ubrzava ritam i ne pušta nas da predahnemo. Budimo se, a već žurimo. Krenuli smo, a već kasnimo. U toj žurbi, nezavisno od godišnjeg doba ili profesije kojom se bavimo, nezdrave navike postale su nam svima svakodnevica. Jedna od njih je svakako i preskakanje najvažnijeg obroka čime znatno smanjujemo naše psihičke i fizičke potencijale. Ne isplati se, zar ne?
Doručak nam daje energiju, pomaže da lakše funkcionišemo, bolje se koncentrišemo, ostanemo fokusirani na ono što radimo i ubrzava nam metabolizam. Pored toga što evidentno utiče na produktivnost, doručak ima i emotivnu vrednost. Doručak vam je lepa prilika da ljudima koje volite podelite snove minule noći i želje za taj dan. Prilika da u krugu najbližih pobedom započnete dan.
I mi imamo fantastičan vojvođanski recept za lagan početak dana. Da bez žurbe, natenane prezalogajite... U Vojvodini vreme nekako sporije teče. “Lale” znaju kako da uspore životni tempo i da polako uživaju u dobroj hrani. Oni paze na sebe, a ne na vreme i zato svoja jutra započinju fruštukovanjem. Fruštukovanje je doručak na vojvođanski način, obrok koji se ne propušta i baš nikada nije na brzinu. U njemu se uživa, deli se sa voljenim osobama i omogućava da se u susret dnevnim obavezama ide punog srca i punog stomaka.
U cilju da nam približi ovu životnu filozofiju i pruži priliku da uživamo u pravom vojvođanskom doručku natenane, Neoplanta je prošle godine lansirala proizvod jedinstvenog ukusa – Neoplanta Delikates Fruštuk kobasicu.
Sa željom da se uspeh ponovi i da vam približi koncept fruštukovanja, ovog aprila lansirana je nova Fruštuk ljuta kobasica, idealna za one koji vole energičan doručak. Upravo ona će ulepšati jutra gurmanima i ljubiteljima ljutih ukusa. Fruštuk je polusuva kobasica koja, s punim pravom, nosi ime vojvođanskog doručka i zaslužna je za to što je doručak opet ono što je nekad bio.