Ne bacajte pare: Ruž za usne napravite i SAME (RECEPT)
Šminka koja i neguje.
Sa ovim receptima dobićete prirodni ruž za usne, u boji koju ste sami “dizajnirali”, koji je jednostavno napraviti i koji je jeftiniji od mnogih kvalitetnih ruževa koje kupujete.
IZBRIŠITE SVE NEPRAVILNOSTI NA VAŠEM LICU: Maska koja na prirodan način uklanja bore
Nega kovrdžave kose: Ovako će vam frizura uvek izgledati uredno i prirodno
JABUKA ILI KRUŠKA: Prilagodite ishranu i vežbanje tipu građe
- 1 kašičica kuglica pčelinjeg voska
- 1 kašičica ši putera ili kakao putera
- 1 kašičica kokosovog ulja
Ako mu dodate prirodne boje dobićete ruževe za usne koji odišu divnim prirodnim nijansama. Ovi ruževi nisu samo odličan dodatak za vašu koleciju šminke, već deluju negujuće i hidratantno. Jedina mana im je što nisu dugotrajni poput standardnih ruževa za usne.
Potrebno je da na pari otopite ove sastojke i da im dodate neke od prirodnih boja i uspete u posudicu od starog iskorišćenog ruža (koju ste prethodno dobro oprali) ili u limenu kutijicu za balzame.
Ostavite da se ohladi i nanosite po potrebi. Potrebno je da ga čuvate na hladnom mestu, ispod 26 stepeni, u suprotnom će se otopiti. U smesu možete dodavati kap-dve ulja vitamina E i malo meda.
Možete koristiti jedan sastojak ili ih mešati da dobijete nove nijanse. U prodaji postoji mnoštvo prirodnih boja za hranu, a možete i napraviti svoje. Dodajete ih u vrlo malim količinama (1/8 ili 1/4 kašičice), a da biste obogatili ukus i miris dodajte i malo cimeta, kurkume i eteričnog ulja po izboru.
Ako koristite cveklu u prahu budite pažljivi jer je boja intenzivna, dodajte tek malo – igrajte se sa nijansama. Inače, ovaj prah možete sami napraviti tako što oguljen koren cvekle isečete na tanke kriške i sušite dugo u rerni na vrlo niskoj temperaturi (ili u dehidratoru).
Ako volite smeđkaste nijanse onda vam je sve olakšano – u osnovnu smesu umešajte 1/4 kašičice kakaa. A ako želite mat ruž pored boje dodajte i 1/4 kašičice bentonit gline. Možete slobodno kombinovati malo cvekle u prahu sa kakaom za novu nijansu ili mešati druge boje za hranu.