"Odmah izlazim iz takvih RESTORANA": Profesionalna čistačica otkriva kako zna da je mesto NEGIHIJENSKO, iako se na prvi pogled ne vidi
Ona dodaje i koje 3 stvari nikada ne radi, s obzirom na iskustvo u kućama klijenata
Čistačica je ispričala zašto povremeno napušta restorane samo nekoliko trenutaka nakon što uđe u objekat.
Objasnila je da je to zbog profesionalne deformacije i da ona za samo nekoliko sekundi otkrije da li je restoran dobro očišćen i bezbedan po zdravlje. Evo na osnovu čega vrši proveru.
Šta znači HLEB NA KRAJU LITURGIJE? Mislimo da znamo običaje, a u stvari ne poznajemo njihovu SUŠTINU, evo šta označava NAFORA i sme li se IZNOSITI
"Svi mi kažu: "RODI ZA SEBE!" Ispovest žene RAZBESNELA SVEŠTENIKA: "Da li ste POLUDELE, zaustavite se!"
Alison (@allisonscleanin) je podelila video koji je pogledalo preko 1,1 milion TikTok korisnika. Profesionalna čistačica je upozorila na znake nehigijene u restoranima i 3 stvari koje nikada ne bi uradila kao neko ko zarađuje od čišćenja.
Prva stvar koju je istakla nije bila direktno vezana za restorane, več o proslavama ili druženjima na koja ljudi donose sami hranu:
- Ukoliko odem na takvu zabavu, ješću svoju hranu i neću jesti onu koju su doneli nepoznati, rekla je ona.
Rekla je da je njen stav proizašao iz onoga što je videla na poslu: - To je zato što sam bila u raznim kuhinjama i svašta sam videla... tako sam naučila da ne jedem hranu iz kuhinja drugih ljudi, rekla je.
Zatim je Alison otkrila da je bilo situacija kada je napuštala restorane nakon što nije bila zadovoljna njihovom higijenom.
- Dešavalo se da uđem u restoran, a on je čak i malo prašnjav ili prljav ili ima tragova na prozorima... i odmah izađem, rekla je zgražavajući se.
- Ako ne čoiste očigledne stvari, onda sigurno ne rade dubinsko čišćenje, dodala je ona.
Na kraju, ali ne i najmanje važno, čistačica je rekla da nikada neće ući bosa u dom klijenta: - Previše stvari na koje se može zgaziti, previše stvari može da pođe po zlu, ne idem bosa, rekla je ona.
Ljudi koji su radili u uslužnoj industriji složili su se sa njenim mišljenjem: "Kao neko ko je radio u restoranima, potpuno ste u pravu", rekao je jedan komentator.
"Izašao sam iz restorana, jer je mirisao na buđ, kao da su krpe mokre i nisu oprane, rekao je drugi.
"Ako prodavnica ili restoran imaju staklena ulazna vrata PREKRIVENA otiscima prstiju, za mene je to odmah crvena zastavica", rekao je treći.