Ideja za GALA RUČAK - Prebranac po bakinom receptu
Provereni recept za mnogima omiljeno jelo!
Prebranac je tradicionalno jelo, svima dobro poznatog ukusa, a ako ga spremite na ovaj način - niko neće ostati ravnodušan!
Potrebno je:
- 500 gr krupnog pasulja
- 3 glavice crnog luka
- 1 glavica belog luka
- biber u zrnu
- lovorov lisr
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- ulje
- suvi začin
- mleveni biber
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/03/13/dodela_oskara.jpg?itok=GJWBMD6q)
Ovako su izgledale POZNATE DAME na 95. dodeli OSKARA - Ocenite njihov izgled u VELIKOJ ANKETI
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/02/18/horoskop.jpg?itok=XfD0T5rK)
HOROSKOP ZA 13. MART DONOSI: Lavovima poslovne izazove, Škorpijama strast, a OVOM ZNAKU pad imuniteta
Priprema:
Pasulj oprati pod mlazom vode, staviti u šerpu i sipati malo vode. Pustiti da vri 2-3 minuta. Prvu vodu baciti, isprati pasulj i naliti hladnu vodu. Dodati jednu malu glavicu crnog luka, lovorog list, biber u zrnu i kuvati pasulj. U tiganj iseći dve veće glavice crnog luka pa dinstati 20 minuta. Dodati ulje pa propržiti još 20-ak minuta dok ne omekša. Dodati začin, crvenu papriku, tucanu ljutu papriku po želji mleveni biber.
U pekač sipati trećinu pasulja, pa polovinu luka, dodati pasulj pa luk, zatim ponovo pasulj. Sve malo pritisnuti kašikom. Staviti u rernu na 220 stepeni, 30 minuta da se zapeče. Uz pasulj možete ispeći i ribu.