RADIJE BIH JELA PASTU, NEGO NOSILA VELIČINU 0: Omiljeni recept Sofije Loren za kremaste špagete s limunom
Recept Sofije Loren prepun je aroma, a priprema se za svega 15 minuta
Sigurno ste bar jednom čuli čuvenu izjavu Sofije Loren: „Radije bih jela pastu i pila vino, nego nosila veličinu 0“. Na sreću, italijanska filmska diva nije morala da se odriče gastronomskih zadovoljstava zarad dobre linije, a osim u profesiji koja ju je proslavila, odlično se snalazi i za šporetom. Legendarna glumica objavila je dva kuvara u kojima, sasvim očekivano, testenina zauzima centralno mesto. Donosimo vam jedan od njenih najpoznatijih recepata.
Baš u pravi čas – ugrabite nove prolećne patike po sniženoj ceni!
ZANIMANJE JOJ JE PROFESIONALNA LJUBAVNICA: Jana ima 23 godine i PLATU O KOJOJ MNOGI MOGU SAMO DA SANJAJU
Sastojci
- 250 g špageta
- 60 g maslaca
- 3 čena belog luka
- korica 3 limuna
- 60 ml soka od limuna
- 120 ml pavlake za kuvanje
- so, biber
- 25 g rendanog parmezana
- šaka svežeg bosiljka
Recept Sofije Loren jednostavan je za pripremu
Pastu skuvajte na uobičajen način. Sitno iseckajte beli luk, narendajte koricu limuna i iscedite sok. U većem tiganju na umerenoj temperaturi rastopite maslac. Propržite beli luk, dodajte polovinu pavlake za kuvanje i začinite po ukusu. Dinstajte nekoliko minuta uz povremeno mešanje. Ubacite gotovu testeninu, pa prelijte ostatkom pavlake. Dodajte sok i koru od limuna i mešajte da se sve lepo sjedini. Dodajte sitno naseckan bosiljak i pre serviranja pospite parmezanom.
Prijatno!