VEOMA HRANLJIVA
KUVATE POVRĆE? - Podstiče RAST, CVETANJE i održava vitalnost vaših biljaka, vodu u kojoj ste kuvali OVU namirnicu ni slučajno ne bacajte
Ukoliko spremate šparglu, nikako nemojte bacati vodu u kojoj se ona kuvala. Ova tečnost će vas popeti na viši nivo baštovanstva.
Mnogi se raduju sezoni ovog povrća koja počinje sredinom aprila. Ne samo da je špargla preukusna kada se bari ili peče, već će vam i voda u kojoj je spremate biti od velike koristi ukoliko se zanimate sadnjom i negovanjem biljaka.
Ovaj napitak može imati više namena. Može se koristiti u kuhinji za razne supe, čorbe ili soseve, ali se može, takođe, koristiti i u bašti. Hranljive supstance koje se nalaze u ovoj vodi podstiču rast, cvetanje i vitalnost vaših biljaka.
Veoma je važna temperatura vode u kojoj ste pripremali špargle. Ni slučajno nemojte kipuću vodu preliti preko vaših biljaka. Voda se najpre mora ohladiti.
Ukoliko budete zalivali biljke ovom tečnošću, moći ćete da svedočite tome kako biljke postaju sve jače iz dana u dan.
Zbog čega je špargla toliko zdrava?
Pored toga što je ukusna, ova namirnica sadrži nizak broj kalorija, tako da je idealna za održavanje vitke linije. Sadrži dosta vode, folnu kiselinu i minerale poput kalcijuma, kalijuma, magnezijuma i gvožđa. Ona, takođe, sadrži i korisne vitamine poput vitamina C, B1 i B2.
Od konzumiranja špargle, ponajviše će profitirati vaši bubrezi. Nakon nje ćete morati često do toaleta, kako biste izbacili višak tečnosti iz organizma, a to predstavlja odličan način detoksikacije.