Napravite sami SUVI ZAČIN: Evo kako da pripremite potpuno ZDRAV ZAČIN za vašu porodicu, bez ADITIVA
Neizostavan sastojak za svako kuvano jelo...
Mnoge domaćice u kuhinji imaju začin vegetu, koja je neizostavna u svakom jelu. Dodaje se u variva, mesa, potaže, supe i čorbe. Međutim, zbog aditiva koji se dodaju u ovaj začin, nije preporučljivo da tako često bude u upotrebi. Kako biste izbegli ovo, a da ne morate da se odreknete omiljenog začina, preporučujemo da vegetu napravite sami i to veoma lako.
Pripremljena na ovaj način je veoma zdrava i jednako dobra kao ona iz prodavnice.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/84136/ceca_foto_srbijadanas_2.jpeg?itok=3dlQmOy4)
DIJETA CECE RAŽNATOVIĆ: Pevačica SMRŠALA PET KILOGRAMA uz ovaj plan ishrane, jedna NAMIRNICA je ključna
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/02/05/profimedia-0175518181.jpg?itok=NBh8697C)
ISHRANA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Teniser NE jede MESO, ovako nadoknađuje PROTEINE, a ovo je OBAVEZNO na MENIJU
Sastojci:
- 500 g šargarepe
- 250 g paškanata
- 1 veći koren celera
- list peršuna i celera
- so
Priprema:
Šargarepu, celer i paškanat oprati i oljuštiti, zatim samleti ili izblendirati (lišće nožem iseći). Sušiti jedan dan na suncu ili rerni na oko 70 stepeni. U toku sušenja promešati. Na količinu sušenog povrća dodati isto toliko soli (ili manje po želji). Dobija se 200 g suvog začina. Spakovati u teglu i držati u frižideru.
Ukoliko je po volji, možete za ovo koristiti morsku ili himalajsku so.