Neka cela kuća ZAMIRIŠE NA HLEB OD BUNDEVE - predivan ukus i fantastične boje!
26.10.2020.
22:07
Komentari (0)
Probajte već danas.
Neka jesen zamiriše u vašem domu!
Osim za pite i kolače ovu kraljicu jeseni možete da iskoristite i za pravljenje hleba.
- 550 g brašna
- 300 ml mleka
- 20 g kvasca
- 50 ml maslinovog ulja
- 200 g kuvane bundeve
- kašičica šećera
- malo soli
- žumance za premazivanje
Priprema:
Rastopite kvasac u malo mlake vode, dodajte šećer, pa kad kvasac nadođe, sipajte ga u posudi u kojoj ćete mesiti testo. Dodajte mleko, ulje, pasiranu bundevu, brašno, so, pa umesite glatko testo. Ostavite da naraste, pa umesite testo u loptu. Ostavite da hleb još malo poraste (oko pola sata), pa ga premažite žumancetom i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno!