Čokoladna lavina spremna za 5 minuta: Kolač zbog kog nećete poželeti nijedan drugi slatkiš (RECEPT)
Ništa lepše niste probali.
Imate nenajavljene goste ili zbog obaveza niste ništa stigli da spremite? Nemojte paničiti, ovaj kolač je pravo rešenje, a odličan je izbor i za sve ljubitelje čokolade, jer je upravo to glavni sastojak ovog slatkog užitka!
Penasti desert za svačiji ukus: Japanske palačinke koje se pamte (RECEPT)
Slavite uz neodoljive recepte – 5 neobičnih ideja da zaobiđete dosadna predjela
- 4 jaja,
- 1 margarin za kuvanje,
- 160 g brašna,
- 120 g šećera,
- 250 g šećera.
U jednoj posudi dobro umutite jaja sa sećerom. Čokoladu istopite, pa u drugoj posudi umutite sa margarinom. Potom ove dve smese spojite, pa u to dodajte brašno.
Umućenu smesu nalijte u kalupe za pečenje (predlog je da nalijete 2/3 kalupa jer u toku pečenja narastu), pecite tačno 8 minuta na 200 stepeni. Iz ove smese izađe od 18 do 20 kolača u zavisnosti od veličine kalupa u koji nalivate.
Što se kalupa tiče, preporuka je da nabavite silokonske jer iz njih bude najprecizniji oblik, pa vam kolači mogu biti okrugli, u obliku srca ili nekog drugog oblika koji odaberete, a takođe je prednost što njih jednom kupite i trajno ih imate, bitno je samo da ih nakon korišćenja dobro operete. Cena silikonskog kalupa po komadu je od 20 do 50 dinara.
Kolač servirajte sa kuglom sladoleda pored. Kada kašikom "otvorite" kolač iz njega će izaći lava čokolade, po čemu je i dobio ime, a sladoled će neutralisati slatkoću.
Ukoliko želite da kolač ostane još tečniji, pecite ga minut kraće (7 minuta).
Uživajte u poslastici kojoj niko ne može da odoli! Prijatno!