Čuvate hleb u plastičnoj kesi? Pročitajte zašto to baš i nije dobra ideja!
Promenite navike
Mnogi ljudi hleb ostavljaju na kuhinjskom pultu, u kutiji za hleb ili kuhinjskom ormariću, a pritom ga drže u papirnoj ili plastičnoj kesi.
To je greška zbog koje se hleb brzo ubuđa i obajati već posle nekoliko sati!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2015/07/30/profimedia-0007440932.jpg?itok=BzcZFidW)
Pravite veliku grešku ako perete tiganj odmah posle jela - EVO i zbog čega!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/360100/rijana_slika_2.jpg?itok=OjPWpS4H)
RIJANA TRUDNA?! Pokrenula priče o MAJČINSTVU pa izazvala brojne komentare!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/07/17/profimedia-0446981994.jpg?itok=C81KCETn)
PAMETNO ISKORISTITE KORU OD BANANE: Korisna je za ZDRAVLJE, a evo šta još možete da URADITE sa NJOM!
Kesa će polako, ali sigurno „osušiti“ hleb, a sobna temperatura je idealna za razvoj buđi. Plus ako hleb ostavljate u kuhinji na mestima gde može da dođe u kontakt sa vodom, ubuđaće se još brže.
Najbolje rešenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hleb u zamrzivač.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/05/31/natasa12-foto-srbijadanas.jpg?itok=10LWPV7j)
PROĆI ĆE, NISI KRIVA... Nataša Bekvalac uputila dirljivu poruku devojčici koju su vršnjakinje tukle! (FOTO)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/09/16/bredli-kuper1.jpg?itok=u2j8yqU3)
LEJDI GAGA JE PROŠLOST: Bredli Kuper u LJUBAVI sa glumicom iz poznate SERIJE?! Evo koliko je STARIJA!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/09/16/profimedia-0264602307.jpg?itok=08sN-vdE)
UTROSTRUČUJE DEJSTVO DIJETE: U ishranu ubacite SOK OD PARADAJZA i rešite se MASNIH NASLAGA na stomaku!
Ovako ćete uvek imati svežu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:
1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hleb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrejte u rerni
2. Ako želite svež hleb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari!