PO RECEPTU SEKE ALEKSIĆ: Napravite POSNE PUNJENE PAPRIKE, ovaj sastojak im daje poseban ukus
Post je još uvek u toku, a ukoliko vi ili neko od ukućana postite naredna tri dana, ovaj recept vam je idealan predlog za ručak ili večeru.
Pevačica Seka Aleksić sa svojom porodicom živi u skladu sa hrišćanskim pravilima. Tako, Seka poštuje i post, kojem su prilagođena i jela na njenoj trpezi. Jedenom prilikom Seka je podelila recept za ukusno jelo koje ovih dana često priprema porodici.
Danas iz bakine kuhinje predstavljamo ROLNICE SA MESOM - Recept idealan za praznične dane (VIDEO)
Salata po RECEPTU ZORICE BRUNCLIK - Predjelo idealno za novogodišnju proslavu i praznični ručak, sastojci su svima dostupni
Potrebno je: 8 paprika, 500 g pšenice, 3 čena belog luka, 100 g paradajza, 300 g praziluka, pola kašičice slatke paprike i bosiljak.
Priprema: Sitno iseckajte praziluk, a paradajz isecite na kockice. Zatim izdinstajte beli luk i slatku papriku, pa dodajte prethodno skuvano i samleveno žito. Začinite po ukusu, dodajte malo bosiljka i pripremljenom smesom napunite paprike. Složite ih u pleh ili vatrostalnu posudu, prekrijte folijom i pecite 30 minuta na 180 stepeni.