Napravi domaće TOBLERONE: Provereno najbolji RECEPT! Ukusnije su od onih iz prodavnice
Obraduj sebe i svoju porodicu.
Čak i oni koji nisu ljubitelji klasične čokolade s vremena na vreme vole da pojedu toblerone.
Ako ti se jede nešto slatko, a nemaš puno vremena za pripremanje kolača, napravi ovaj slatkiš i obraduj sebe i svoju porodicu.
SILOVANA KAO DEVOJČICA: Holivudska diva ceo život čuvala STRAŠNU TAJNU "Par njih, na zadnjem sedištu..."
PORODICA KENEDI JE KRILA MRAČNU TAJNU: Život sestre ubijenog predsednika bio je ravan horor priči! (VIDEO)
"NISAM IMALA SNAGE DA SE UPUSTIM U TAJ UŽAS" Nataša Ninković umalo ODBILA ulogu u filmu "Dara iz Jasenovca"
Sastojci
- 200g mlevenog keksa
- 150 gr putera ili margarina
- 200 gr šećera
- 200 gr čokolade
- 150 gr lešnika ili čokolade
- 2 kašike meda
- malo mleka
- 50 gr susama
Za glazuru
- 100 gr čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema
Stavi puter (ili margarin) da se rastopi, pa dodaj šećer, med i čokoladu. Ako je previše gusto, dodaj malo mleka. Iseckaj lešnike (ili bademe), pa ih dodaj u smesu, a onda izmešaj, pa dodaj susam i mleveni keks.
U drugu šerpicu stavite 3 kašike ulja i čokoladu, pa mešaj na tihoj vatri dok se čokolada ne rastopi.
Kalup za toblerone obloži samolepljivom folijom. Silikonskom četkicom nanesi deo rastopljene čokolade svuda po kalupu i stavi u frižider da se čokolada malo stegne. Potom izvadi kalup iz frižidera, sipaj smesu za kolač, odozgo ga premaži ostatkom rastopljene čokolade i vrati kalup u frižider. Kad se kolač stegne, iseci ga na tanke kriške i posluži.
I ne zaboravi da uživaš!